Bedrijfsjurist

Wil jij als Bedrijfsjurist met een oplossingsgerichte instelling aan de slag in een afwisselende functie in een internationaal bedrijf? Solliciteer dan op één van deze twee fulltime vacatures voor Bedrijfsjurist bij Rijk Zwaan op ons kantoor in De Lier.

De vacature Bedrijfsjurist bij Rijk Zwaan
De juridische afdeling heeft een spilfunctie in de organisatie. De bedrijfsjuristen zijn nauw betrokken bij alle nationale en internationale activiteiten van de onderneming en behandelen om die reden een zeer breed scala aan onderwerpen. Op dit ogenblik bestaat de afdeling uit 7 bedrijfsjuristen, ondersteund door twee secretaresses. Elke bedrijfsjurist heeft een aantal eigen aandachtsgebieden, waarbij we ernaar streven dat op elk aandachtsgebied twee bedrijfsjuristen werkzaam zijn. We hebben een vacature waarbij de nadruk ligt op het vennootschapsrecht en een vacature waarbij de nadruk ligt op het gebied van R&D contracten.
 
Voor de vacature Bedrijfsjurist (Vennootschapsrecht) zijn wij op zoek naar een jurist met ervaring in en affiniteit met het vennootschapsrecht. Rijk Zwaan is actief in meer dan 100 landen en heeft zo'n 30 (lokale) deelnemingen. De werkzaamheden zijn dan ook zeer divers en omvatten alles wat komt kijken bij een complexe en internationale corporate structuur. Naast het vennootschapsrecht bestaat de mogelijkheid je verder te specialiseren in andere aandachtsgebieden.
 
Voor de vacature Bedrijfsjurist (Contracten) zijn wij op zoek naar een ervaren jurist op het gebied van R&D contracten. Rijk Zwaan investeert jaarlijks zo'n 30% van haar omzet in R&D, waarvan een deel in samenwerking met externe (internationale) partijen wordt uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan dan ook uit het opstellen of beoordelen van diverse contracten, variërend van geheimhoudingsovereenkomsten tot uitgebreide samenwerkingsovereenkomsten met onderzoeksinstituten. Je bewaakt hierbij steeds de belangen van Rijk Zwaan maar faciliteert ook de uitwisseling van informatie en materiaal voor onderzoek. Daarnaast bestaat de mogelijkheid je verder te specialiseren in andere aandachtsgebieden.

Wij vragen een Bedrijfsjurist met:

  • Een afgeronde WO-opleiding rechtsgeleerdheid, afgestudeerd aan een Nederlandse universiteit, in privaatrechtelijke richting
  • Minimaal 3 jaar juridische werkervaring in het internationale bedrijfsleven, de advocatuur of het notariaat voor de vacature Bedrijfsjurist (Vennootschapsrecht)
  • Minimaal 5 jaar relevante juridische werkervaring in het bedrijfsleven, de wetenschap of de advocatuur voor de vacature Bedrijfsjurist (Contracten)


Verder ben je in staat om nauwkeurig te werken, ook onder tijdsdruk, en toon je initiatief. Daarnaast heb je een toegankelijke persoonlijkheid en kun je resultaat gedreven en standvastig adviseren. Naast een vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is beheersing van andere talen een pre.

Solliciteren
Je sollicitatie kun je richten aan Evelien Beens (Advisor Human Resources). Klik op de ‘Solliciteer’ button om direct te solliciteren. 
 
Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Rijk Zwaan: jouw nieuwe werkgever?
In De Lier, in het Westland, ligt het hoofdkantoor van Rijk Zwaan. Een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan is een internationaal familiebedrijf met een mensgerichte bedrijfscultuur. Rijk Zwaan staat aan het begin van de voedselketen. We ontwikkelen groenterassen en verkopen daarvan de zaden aan telers over de hele wereld. We richten ons op de lange termijn en bieden daarom direct een vast contract bij indiensttreding.
We kunnen en willen vanuit onze positie een bijdrage leveren aan het welzijn en de gezondheid van mensen over heel de wereld. Het draait bij ons iedere dag weer om groei. De groei van een natuurlijk product, dat we wereldwijd exporteren. De groei van ons bedrijf, waar nu circa 3.000 mensen werken in meer dan 30 landen. En vooral de groei van onze medewerkers. Je krijgt bij ons namelijk alle ruimte om te ondernemen en je zelf te ontwikkelen. Samen met collega’s streven naar het beste en lekkerste uit de natuur. Elkaar aanvullen, helpen en inspireren. Zo willen we samen blijven werken aan een gezonde toekomst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Agrarische sector, Bedrijfsjurist, Jurist