Jurist

Jurist

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

 

Functieomschrijving
Bijdragen aan een zorgvuldige rechtsgang, een effectieve uitvoering van de justitiële psychiatrische zorg en behandeling, en een veiligere samenleving. Dat is de taak van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Jij speelt hier als jurist bij de Dienst Justitiële Inrichtingen een belangrijke rol in. Je informeert en adviseert over nieuwe jurisprudentie en wetgeving op het gebeid van strafrecht, familierecht en gezondheidsrecht, voor zover dit relevant is voor het forensisch psychiatrische en psychologische veld.

Als jurist adviseer je rapporteurs over de juridische kwaliteit van (de totstandkoming van) de pro justitia-rapportages. Dit doe je op strafrechtelijk gebied, waarbij de focus ligt op zowel volwassenen als jeugdigen. Maar ook op familierechtelijk gebied, waarbij de focus ligt op beslissingsdiagnostiek over jeugdigen.

Verder begeleid je zowel rapporteurs in opleiding als psychiaters en psychologen in opleiding. Je adviseert hen over juridisch-technische aspecten van de redactie van conclusie en advies in de rapportage.

Daarnaast neem je deel aan casuïstiekbijeenkomsten voor rapporteurs en medewerkers van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie.

Functie-eisen

  • Je hebt ruime ervaring als jurist op het gebied van strafrechtspleging, inclusief jeugdrecht.
  • Je hebt een gedegen kennis van strafrecht, strafprocesrecht, personen- en familierecht en gezondheidsrecht.
  • Je bent bekend met en hebt affiniteit met de forensische psychiatrie/psychologie.
  • Je hebt inzicht in de gerechtelijke organisatie en werkwijzen en beschikt over een goed analytisch vermogen.
  • Je beschikt over goede adviesvaardigheden en uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je kunt werken op het snijvlak van de psychiatrie, psychologie en het strafrecht, maar ook op het snijvlak van de psychiatrie, psychologie en het personen- en familierecht.

 

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.560 – Max. €5.292 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 9 maanden
Minimaal aantal uren per week: 28
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

  • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via de link op www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
  • Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of mobiliteitsadviseur en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch, Jurist