Financieel Juridisch Kwaliteitsmedewerker Jeugdwet en Wm

Financieel Juridisch Kwaliteitsmedewerker Jeugdwet en Wmo

Wij zijn per direct op zoek naar een:

Juridisch Kwaliteitsmedewerker Jeugdwet en Wmo
28-32 uur per week
(schaal 10, salaris max. €4225,- bij 36 uur per week)

Het betreft in eerste instantie voor een periode van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling (afhankelijk van ervaring, instapschaal 9).

Ben jij een resultaatgerichte, verantwoordelijke professional, die houdt van financiën en het uitzoeken van complexe situaties en casuïstiek? Ben je sociaal en kun jij anderen goed meenemen in jouw verhaal? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je hebt een hbo-diploma, bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening, aangevuld met JK GSD. Je bent bekend met relevante sociale wetgeving op gebied van Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en eventueel Participatiewet. Daarnaast:

  • heb je ervaring met interne controles;
  • ben je proactief, resultaatgericht en durf je verantwoordelijkheid te nemen;
  • beschik je over een analytisch, probleemoplossend vermogen en ben je stressbestendig;
  • hanteer je een coachende stijl bij de begeleiding van collega’s en ben je een volwaardig gesprekspartner voor management en beleid;
  • communiceer je duidelijk en kun je goed plannen en organiseren;
  • heb je oog voor verandering, vernieuwing en verbetering;
  • heb je affiniteit met IT en gemeentelijke systemen.


De functie
Voor het Team Ondersteuning zijn we op zoek naar een Juridisch Kwaliteitsmedewerker Jeugdwet en Wmo met een affiniteit met financiën. Je werkt nauw samen met 5 directe collega’s waarmee je de verantwoordelijkheid draagt voor de juridische kwaliteitszorg van de uitvoering op het gebied van de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Waar de juridische kwaliteitszorg de afgelopen jaren een verandering doormaakt van bepalend naar een meer adviserende en coachende rol, heb jij daarnaast het inzicht in de financiële rechtmatigheid van onze beslissingen. Je doet dit natuurlijk niet alleen, want hiervoor werk je samen met de administrateur van het Sociaal Domein, de financieel adviseur en vanuit het intern controleplan de medewerker rechtmatigheid en concerncontroller.

Je hebt een belangrijke rol in het interne controleplan, waarbij zowel de juridische als de financiële rechtmatigheid beoordeeld wordt. Je signaleert omissies in de bedrijfsvoering m.b.t. kwaliteitszorg en hebt een oplossingsgericht denkvermogen om processen effectiever en efficiënter in te richten binnen de juridische kaders. In je functie van Juridisch Kwaliteitsmedewerker stel je daarnaast verweerschriften op in beroeps- en gerechtelijke procedures en vertegenwoordig je het college tijdens bezwaarprocedures. Je coacht mensen om de beoogde juridische kwaliteit in het werk te kunnen bereiken en geeft waar gewenst groepsgerichte voorlichting.

De organisatie
De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef. In veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Het thema 'Dronten geeft je de ruimte' voert dan ook verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten: daar worden talenten benut! De gemeente Dronten is opgedeeld in drie vakgebieden, namelijk Ruimtelijk Domein & Dienstverlening, Sociaal Domein en Bedrijfsvoering.

Wat vertel jij over de gemeente Dronten op een verjaardag? Als eerste zeg je natuurlijk dat je het visitekaartje van de gemeente Dronten bent en zorgt voor een stralende organisatie. Bij de gemeente Dronten werken we vanuit de visie 'Dronten op Koers'. Hiermee bedoelen wij dat wij vanuit ons hart voor Dronten werken. Als dienstverlenende organisatie zetten wij onze professionaliteit in vanuit de betrokkenheid op Dronten. Vanuit de wensen en belangen van Dronten benutten wij mogelijkheden waar het kan en ontwikkelen wij ons mee. Dit is het kader waaruit wij als organisatie werken. Daarbij werken we op basis van de volgende principes: Vertrouwen, Vakmanschap, Vernieuwingskracht en Verbinding (4V’s). Het verder ontwikkelen van een cultuur van lerend ontwikkelen in een inspirerende en veilige omgeving is daar voorwaarde voor.

Vakgebied Sociaal Domein (SD)
Het vakgebied Sociaal Domein is recentelijk ontstaan door samenvoeging van afdelingen Maatschappelijke Ontwikkeling en de afdeling Sociale zaken, waarmee zowel beleid als uitvoering van diverse taken in het Sociaal Domein zijn samengegaan. Bij het vakgebied Sociaal Domein werken circa 100 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van diverse wetten zoals onder meer de Jeugdwet, de Wmo en de Participatiewet. Het Sociaal Domein is een zeer dynamisch vakgebied die door haar nauwe relatie met de samenleving en wijzigingen in de wetgeving snel moet inspringen op veranderingen. Het werken binnen dit vakgebied is hierdoor leuk en uitdagend.

Interesse?
Bij voorkeur ontvangen wij je sollicitatiebrief digitaal. Reageren kan tot en met uiterlijk 7 september via het online sollicitatieformulier. Als wij voor de sluitingsdatum reacties ontvangen van kandidaten waarmee we in gesprek gaan, dan wordt de vacature mogelijk eerder gesloten.

Informatie is te verkrijgen bij:

Functie-inhoudelijk:
Chris Aa (Teammanager) (0321) 388212.

Procedureel:
Tuba Ulger (junior hrm-adviseur) (0321) 388304.

Meer informatie over onze gemeente vind je op www.dronten.nl

Voor deze functie wordt zowel intern- als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid, Overig