Claims Handler Special Lines

HDI zoekt voor de vestiging in Rotterdam een fulltime:

Claims Handler Special Lines

 Afdeling Claims

 

Binnen het team Special Lines op de Claims Afdeling worden schadegevallen op het terrein van aansprakelijkheidsverzekeringen behandeld, met name beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Als Claims Handler Special Lines behartig je de belangen van (vrije) beroepsbeoefenaren, zoals advocaten, makelaars o.g., assurantietussenpersonen, op het moment dat zij aansprakelijk worden gesteld. Als Claims Handler ben je ervoor verantwoordelijk dat een aansprakelijkheidsclaim in goede banen wordt geleid. Dit doe je zelfstandig of in teamverband; Je onderzoekt of er polisdekking is, stelt vast of er sprake is van aansprakelijkheid van verzekerde, bepaalt de behandelstrategie, voert verweer en/of schikkingsonderhandelingen en stelt zonodig een expert of advocaat aan. Tevens stel je de omvang van de schadereserve vast en heb je in voorkomende gevallen overleg met andere stake-holders.

Verder heb je de ambitie om je als professional te verdiepen en te verbreden in het vakgebied, om daarmee een waardevolle bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze dienstverlening en onze manier van werken.

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding Nederlands recht
  • In het bezit van of studerend voor de opleiding Adviseur Schade Zakelijk (Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk) en het zorgdragen van het behouden van de geldigheid hiervan door het voldoen aan de PE-eisen voor deze modules
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met zakelijke beroepsaansprakelijkheids-verzekeringen bij een verzekeringsmaatschappij, assurantietussenpersoon of in de advocatuur met verzekerings- en/of aansprakelijkheidsrecht als aandachtsgebied
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels
  • Analytisch vermogen
  • Goede teamspeler maar ook in staat zelfstandig te werken
  • Commerciële en dienstverlenende instelling

Arbeidsvoorwaarden

Aan deze uitdagende en afwisselende functie in een dynamische omgeving is een goed salaris gekoppeld. Bovendien bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste
13e maand, flexibele werktijden en een goede pensioenregeling. Daarnaast is er de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen, zowel op vakgebied als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Over HDI

Als zakelijke schadeverzekeraar voorziet HDI in de behoeften van industriële en zakelijke klanten met verzekeringsoplossingen op maat. Onze dienstverlening omvat uitgebreide advisering over risicobeheer en schadepreventie en snelle, professionele schadebehandeling. Naast HDI’s prominente positie in de Duitse en Europese markt, zijn wij actief in meer dan 130 landen middels eigen nationale kantoren, dochterondernemingen, branchegenoten en netwerkpartners. Daardoor kunnen wij onze klanten op nationaal niveau verzekeringen bieden voor mondiale bedrijfsactiviteiten.

De bestaande dienstverlening en verzekeringen kunnen worden uitgebreid naar de wereldwijde vestigingen van onze klanten.

HDI is onderdeel van de Talanx Group en is verantwoordelijk voor de Industrial Lines Divisie binnen deze groep.

In de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam zijn ca. 300 mensen werkzaam, waarvan het grootste deel in Rotterdam. We vinden een stimulerende, collegiale werksfeer belangrijk en hebben een open bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.

Reageren 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nathalie Kruit, Manager Claims Casualty, 010-4036446 of buiten kantoortijden op 06- 52341357. Uiteraard kun je voor meer informatie over deze functie ook kijken op onze website: www.hdi.global/nl

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar: HDI, t.a.v. Liesbeth Nieuwenhuizen, HR adviseur, Afdeling HRM, Westblaak 14, 3012 KL Rotterdam of solliciteer per e-mail: hrm@nl.hdi.global.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Juridisch, Overig