Juridisch Adviseur

Ben jij een ervaren jurist? En zoek je een tijdelijke functie omdat je van afwisseling houdt?

 

Gemeente Bloemendaal zoekt een

Juridisch Adviseur

24 uur per week, schaal 10A

Tijdelijk van 1 september 2018 tot 31 december 2018


Wat ga je doen als juridisch adviseur?
Je werkt in het team Juridische Ondersteuning van de afdeling Beleid. Als juridisch adviseur lever je een bijdrage aan de bestuurlijk-juridische kwaliteit van de gemeente. Je bent een adviseur en een vraagbaak voor het bestuur en de ambtelijke organisatie. Ook werk je samen met je team aan complexe bestuurlijk-juridische vraagstukken. 

Daarnaast fungeer je als secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Je verricht, samen met een aantal collega’s, de inhoudelijke ondersteuning ten behoeve van de bezwaarschriftencommissie. Je bereidt de zittingen van de commissie voor. Ter voorbereiding van de zittingen check je of de juiste informatie tijdig en compleet beschikbaar is. Je stemt af met alle betrokkenen binnen het bezwarenproces. Je stelt de conceptadviezen van de commissie op binnen de afgesproken termijnen. 

Waar beschik je over?
Wij zoeken een juridisch inhoudelijk zwaargewicht met ruime kennis van de juridische onderwerpen die spelen binnen een gemeente (zoals Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid van bestuur, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Participatiewet). Je bent flexibel ingesteld, integer en klant- en servicegericht. Je bent een proactieve en prettige collega, die weet van aanpakken, afspraken nakomt en realistisch kan plannen. Daarnaast ben je betrokken bij het werk en deel je waar nodig relevante informatie met collega’s en/of de commissie. Tot slot zijn stressbestendigheid en nauwkeurigheid belangrijke eigenschappen in deze functie. 

Verder beschik je over:

  • Bij voorkeur een afgeronde opleiding op academisch niveau met een juridische richting;
  • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie en complexe (overheids)omgeving;
  • Analytische vaardigheden, relevante juridische kennis, gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en een goed inlevingsvermogen;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.


Wat biedt de gemeente Bloemendaal jou?
Voor deze afwisselende en zelfstandige functie bieden wij afhankelijk van opleiding en ervaring een indicatief salaris van max. € 4.541,-- bruto per maand (schaal 10a op basis van 36 uur per week). 
De functie is tijdelijk voor drie maanden, van 1 september 2018 tot 1 januari 2019. 
Vanwege het tijdelijke karakter is deze functie eventueel ook geschikt voor een freelancer/ZZP’er of verloning via een payroll-organisatie. 

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Paul Dubbe, hoofd van de afdeling Beleid (p.dubbe@bloemendaal.nl of 023 5225590). 

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur
Heb je interesse, solliciteer dan uiterlijk 23 juli 2018 via onze sollicitatiepagina. We kijken uit naar je reactie! 

Waarom werken bij Bloemendaal?
Bloemendaal is één van de mooiste gemeenten van Nederland, omgeven door duinen en groen. Met 200 collega’s werken we vanuit een modern flexkantoor. We werken samen met de regiogemeenten, met name met Heemstede en Haarlem. De werksfeer is informeel en de lijnen zijn kort. Veel functies zijn generalistisch met een breed takenpakket en veel eigen verantwoordelijkheid. Onze kernwaarden zijn: lef, nieuwsgierig en trots! Word jij onze nieuwe collega? 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Jurist, Adviseur, Juridisch, Bloemendaal, Bestuursrecht, Academisch, Tijdelijk
 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Juridisch, Jurist