Senior bedrijfsjurist

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com is uitgegroeid tot een verzameling van 41 speciaalzaken, een retail media netwerk en een winkelplatform, waarop duizenden zakelijke partners artikelen aanbieden. We slaan continu nieuwe wegen in en dat brengt uitdagingen met zich mee, ook op juridisch vlak. Mag een leverancier onderscheid maken tussen on- en offline verkoopkanalen? Wanneer kunnen we ons beroepen op een ‘kennelijke vergissing’? Wat zijn juridische aandachtspunten bij het initiëren van een PR-actie? Het zijn voorbeelden van vragen die ons legal team samen met de business onderzoekt en beantwoordt.

Combineer jij een oplossingsgerichte drive met brede juridische kennis en commercieel inzicht? Dan doet de business graag een beroep op jouw expertise.

Wat je doet
Organisatiebreed en midden in de organisatie

Als Bedrijfsjurist onderzoek je de juridische haalbaarheid van nieuwe plannen. Een boeiende rol, want je bent hét aanspreekpunt bij organisatiebrede juridische vragen, waardoor er veel afwisseling is in je werkzaamheden. Je voorziet de business continu van juridische inzichten, bijvoorbeeld bij de introductie van nieuwe online functionaliteiten en het organiseren van acties. Daarbij zoom je onder andere in op de wijze van presenteren, het consumentenrecht en de effecten van evoluerende (inter)nationale wet- en regelgeving. Je beoordeelt contracten, signaleert en elimineert potentiële issues en onduidelijkheden, stelt contracten op en onderwerpt algemene voorwaarden aan jouw scherpe juridische blik. Aangezien bol.com een e-commerce organisatie is, doet deze functie een groot beroep op jouw kennis van ICT-, contract-, IE- en consumentenrecht. Uiteraard werk je pragmatisch en weet je de organisatie, indien nodig, van jouw standpunt te overtuigen. Je adviseert dus niet vanuit een ivoren juridische toren, maar staat midden in de organisatie.
 

Wat wij zoeken

Een vakinhoudelijk breed onderlegde jurist met een bewezen legal counsel trackrecord in het bedrijfsleven (FMCG, e-commerce of vergelijkbaar), eventueel aangevuld met ervaring binnen de advocatuur. Je combineert die kennis met een oplossingsgerichte instelling. Je voelt je thuis binnen een sterk dynamische werkomgeving, kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en staat organisatorisch stevig in je schoenen. Analytisch, pragmatisch, initiatiefrijk, positief en kritisch zijn eigenschappen die tot je persoonlijke competentie-arsenaal behoren. Bovendien kun je complexe juridische inzichten op verschillende organisatieniveaus overtuigend presenteren.

Voor deze rol zoeken we meerdere collega’s van verschillende niveaus.
 

Hier kom je terecht

Bol.com biedt je een unieke kans om een bijdrage te leveren aan ons succes en onze groei. Als Bedrijfsjurist ben je onderdeel van een team van enthousiaste legal professionals (6 fte) en mag je rekenen op een open en informele bedrijfscultuur, waarbinnen kennisdeling en samenwerking de standaard zijn. Je hebt veel ruimte om verbetervoorstellen te doen en bent van A tot Z bij de implementatie van maatregelen betrokken.

Graag ontvangen we voor deze sollicitatie een wat uitgebreidere schriftelijke motivatie.

Wat je krijgt

Geld enzo....

Werken bij bol.com is uitdagend en daar zetten we uiteraard iets tegenover. Naast salaris, ontvang je ook een jaarlijkse prestatiegerichte bonus, vakantiegeld, 29 vakantiedagen, woon-en werkverkeer regelingen, aanvullende premievrije verzekeringen en meer.

Dagelijkse traktaties

Met lekker eten krijg je blije bol.com'ers. Daarom kan je voor de lunch elke dag terecht in ons eigen restaurant. Of je nu behoefte hebt aan een snelle bite, vette hap of gezonde salade.

Naast je werk

Ook naast je werk is er bij bol.com genoeg te doen. Veel initiatieven komen vanuit collega's zelf en de activiteiten zijn dan ook erg divers, maar altijd vrijwillig. Zoals jong bol.com, sportmogelijkheden, teamuitjes, vrijdagmiddagborrel en personeelsfeesten.

Een blauwe landing

Nieuwe collega's krijgen bij bol.com een warm welkom, zodat jij je zo goed en snel mogelijk thuis voelt bij ons. Tijdens jouw introductieprogramma bol.com & ik, nemen we je helemaal mee in de bol.com wereld!

Nog vragen?
Solliciteer direct door op de 'solliciteerknop' aan de linker kant van deze pagina te klikken of neem voor vragen contact op met Monique Berg via onderstaande gegevens:
 
Monique Berg
mberg@bol.com
 

Vergelijkbare zoekopdrachten: Bedrijfsjurist, Groothandel/Detailhandel, Jurist, Zakelijke dienstverlening