Advocaat-stagiair(e) Financiering, Zekerheden en Insolventie / Ondernemingsrecht

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-stagiair(e) Financiering, Zekerheden en Insolventie / Ondernemingsrecht, standplaats Eindhoven.

De Business Unit Financiering, Zekerheden en Insolventie

Binnen ons kantoor werken we in Business Units (BU’s), ingedeeld per rechtsgebied. De advocaten in de BU FZI treden op voor banken, financieringsinstellingen en ondernemers, maar worden ook veelvuldig aangesteld als  bewindvoerder of curator. Daarom zijn zij uitstekend in staat te oordelen en adviseren over (dreigende) faillissementen, herstructureringen of financieringsvraagstukken en alles wat daarbij komt kijken. In het kader van aansprakelijkheid adviseren zij bestuurders over de do's en don'ts en staan zij hen ter zijde.

Wat verwachten wij?

Je draagt op actieve wijze bij aan de ontwikkeling van onze praktijk en draait zo snel mogelijk volwaardig mee in ons team. Je werkt onder andere mee aan opdrachten van ondernemingen, hun bestuurders en commissarissen. Je adviseert zowel over financieringsconstructies als ondernemingsrechtelijke structuren. Ook andere partijen, zoals banken doen een beroep op jouw kennis en kunde, waarbij er sprake kan zijn van continuering, herstructurering en/of herfinanciering van de ondernemingsactiviteiten.

De advocaat-stagiair(e) die wij zoeken:

  • heeft (aantoonbare) affiniteit op het gebied van civiel recht met name de ondernemingsrechtelijke praktijk;
  • wil zich verder ontwikkelen in de litigation-praktijk;
  • zal ondersteuning bieden aan de insolventiepraktijk;
  • heeft uitstekende studieresultaten behaald in de Masterfase;
  • beschikt over uitmuntende schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid, ook in het Engels;
  • is sociaal vaardig en heeft gevoel voor diplomatie;
  • is initiatiefrijk, heeft ondernemerszin, gevoel voor commercie en gevoel voor verantwoordelijkheid;
  • is cijfermatig onderlegd; en
  • heeft een representatief zakelijk voorkomen.

 

Wat mag je van ons verwachten?

Onze hoogstpersoonlijke aanpak klinkt ook door in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan. Daarbij mag je veel van ons verwachten. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en de talenten van onze advocaat-stagiair(e)s optimaal te benutten, oefen je onder leiding van een ervaren advocaat, de patroon, de praktijk uit. Zo kun je de stageperiode zo succesvol mogelijk doorlopen en bieden we onze advocaat-stagiair(e)s de mogelijkheid zich zowel als persoon en als professional te blijven ontwikkelen.

Eenmaal binnen bij Holla Advocaten volg je regelmatig interne en externe cursussen voor het uitbreiden en onderhouden van je juridische kennis. De door de Orde voorgeschreven permanente opleiding is wat ons betreft de ondergrens. We stimuleren en ondersteunen je bij het volgen van een specialisatieopleiding. Naast de vakinhoudelijke cursussen, besteden we binnen ons hoogwaardige opleidingsprogramma ‘De Holla Academy’, aandacht aan vaardigheidstrainingen op maat. Op deze manier bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werkomgeving waarin betrokken collega's een prettig team vormen.


Holla Advocaten

Holla Advocaten is een advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in dienstverlening voor grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, overheden, not-for-profit organisaties, zorginstellingen en particulieren. Holla Advocaten behoort tot de top 30 van grootste advocatenkantoren van Nederland.

Bij Holla Advocaten nemen wij het Hoogstpersoonlijk. Dit betekent dat onze advocaten betrokken zijn bij hun cliënten en zij nauw met hen samenwerken. Holla Advocaten is vaak de juridische sparring partner voor haar cliënten. Wie zich thuis voelt in een ondernemende werkomgeving waar een persoonlijke benadering voorop staat, is bij Holla Advocaten op zijn plek.

Solliciteren?

Spreekt onze hoogstpersoonlijke aanpak je aan en ben je geïnteresseerd in deze positie? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) aan de afdeling HR door het indrukken van de solliciteer button naast deze vacature. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e), Advocaat-Stagiair(e) beginnend