Gevorderd Advocaat-stagiair(e) Ondernemingsrecht

Momenteel hebben we een vacature voor een gevorderd Advocaat-stagiair(e) Ondernemingsrecht, standplaats Eindhoven.

De Business Unit Ondernemingsrecht

Binnen ons kantoor werken we in Business Units (BU's) ingedeeld per rechtsgebied, met aan het hoofd een Business Unit Coördinator. De advocaten binnen de BU Ondernemingsrecht zijn werkzaam voor veelal (middelgrote) MKB organisaties in diverse branches en haar bestuurders die geadviseerd willen worden in juridische kwesties die in hun dagelijkse bedrijfsvoering aan de orde komen. Voorts staan onze advocaten bestuurders bij in gerechtelijke procedures.

Wat verwachten wij?

Je draait zo snel mogelijk volwaardig mee in ons team en draagt op actieve wijze bij aan de ontwikkeling van onze ondernemingsrechtelijke praktijk. Je start bij aanvang van je carrière in ons hoogwaardige opleidingsprogramma, de 'Holla Academy'. Dit geeft je een sterke basis als advocaat en hiermee kun je snel jouw talent inzetten in het belang van onze cliënten. Naast juridisch inhoudelijke advisering vinden wij goed relatiebeheer en het  uitbouwen van je clientèle minstens zo belangrijk

Je adviseert ondernemers, zowel nationaal als internationaal, over alle aspecten van het ondernemingsrecht. Je bent onder andere betrokken bij het geven van adviezen aan en het voeren van procedures voor ondernemingen in het kader van rechtspersonen, handelsrecht, algemeen contractenrecht en algemeen verbintenissenrecht. Je krijgt onder andere te maken met het procesrecht; (commercieel) contractenrecht, distributie-, franchise- en agentuurrecht, algemene voorwaarden, internationaal privaatrecht, vennootschapsrecht, mededingingsrecht en fusies en overnames.

In Europa en de Verenigde Staten werkt ons kantoor samen binnen the European Law Firm (ELF) en zal je cliënten op internationaal niveau adviseren en juridische support bieden. 

De gevorderd advocaat-stagiair(e) die wij zoeken

Je bent een goede jurist die graag met de voeten in de praktijk staat. Je bent gedreven en gefascineerd door het ondernemingsrecht en je weet jouw collega's te enthousiasmeren voor jouw ideeën. Daarnaast wil je blijven investeren in jezelf zonder het teambelang uit het oog te verliezen.


De gevorderd advocaat-stagiair(e) die wij zoeken:

  • Heeft 2 tot 4 jaar werkervaring;
  • heeft bij voorkeur een verbintenisrechtelijke achtergrond;
  • heeft (aantoonbare) affiniteit met het ondernemingsrecht;
  • heeft een bovengemiddelde cijferlijst (Master-periode);
  • heeft een goede beheersing van ten minste de Nederlandse en Engelse taal, Duits en Frans zijn een pré;
  • beschikt over professionaliteit, initiatief en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
  • beschikt over ondernemerszin, heeft gevoel voor commercie en een zakelijk voorkomen; en
  • is bekend met de regio Eindhoven.

Wat mag je van ons verwachten?

Onze hoogstpersoonlijke aanpak klinkt ook door in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan. Daarbij mag je veel van ons verwachten. Om de kwaliteit van de begeleiding te waarborgen en de talenten van onze advocaat-stagiair(e)s optimaal te benutten, oefen je onder leiding van een ervaren advocaat, de patroon, de praktijk uit. Zo kun je de stageperiode zo succesvol mogelijk doorlopen en bieden we onze advocaat-stagiair(e)s de mogelijkheid zich zowel als persoon en als professional te blijven ontwikkelen.

Eenmaal binnen bij Holla Advocaten volg je regelmatig interne en externe cursussen voor het uitbreiden en onderhouden van je juridische kennis. De door de Orde voorgeschreven permanente opleiding is wat ons betreft de ondergrens. We stimuleren en ondersteunen je bij het volgen van een specialisatieopleiding. Naast de vakinhoudelijke cursussen, besteden we aandacht aan vaardigheidstrainingen op maat. Op deze manier bereid je jezelf voor op de volgende stap in je carrière.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en een informele werkomgeving waarin betrokken collega's een prettig team vormen.

Holla Advocaten

Holla Advocaten is een advocatenkantoor dat zich heeft gespecialiseerd in dienstverlening voor grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, overheden, not-for-profit organisaties, zorginstellingen en particulieren. Holla Advocaten behoort tot de top 30 van grootste advocatenkantoren van Nederland.

Bij Holla Advocaten nemen wij het Hoogstpersoonlijk. Dit betekent dat onze advocaten betrokken zijn bij hun cliënten en zij nauw met hen samenwerken. Holla Advocaten is vaak de juridische sparring partner voor haar cliënten. Wie zich thuis voelt in een ondernemende werkomgeving waar een persoonlijke benadering voorop staat, is bij Holla Advocaten op zijn plek.

Solliciteren?

Spreekt onze hoogstpersoonlijke aanpak je aan en ben je geïnteresseerd in deze positie? Stuur direct jouw motivatiebrief, CV, cijferlijsten (bachelor en master), je scriptie en eventueel beschikbare schriftelijke getuigschriften en/of stagebeoordeling(en) aan de afdeling HR door het drukken op de solliciteerknop naast deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Advocatuur, Advocaat-Stagiair(e), Advocaat-Stagiair(e) gevorderd