Juridisch beleidsadviseur horeca

Juridisch beleidsadviseur horeca 
Ben jij een samenwerkingsgerichte jurist en vertaal jij horeca beleid in praktische voorstellen?

Wat ga je doen?
Als juridisch beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het opstellen van gecompliceerde beschikkingen op het terrein van de horeca (vergunningen en handhaving). Verder fungeer je binnen het horecateam als juridische vraagbaak voor de vergunningmedewerkers. 

Je zorgt ook voor de afhandeling van bezwaren en beroepen die tegen besluiten m.b.t. horeca-inrichtingen worden ingediend. Dit kunnen procedures zijn van ondernemers tegen bijvoorbeeld een geweigerde vergunning, maar ook van omwonenden tegen het besluit tot verlening. Of procedures tegen handhavingsbesluiten, zoals sluitingen van horeca-inrichtingen of intrekkingen van vergunningen. Je zorgt voor het verzamelen van relevante stukken, bereidt de zittingen voor, schrijft pleitnotities en vertegenwoordigt het bevoegd gezag, meestal de burgemeester, ter zitting. 

In deze processen onderhoud je de contacten met relevante partners, waaronder andere gemeentelijke diensten, Omgevingsdienst Haaglanden en de politie, maar ook met omwonenden, ondernemers of hun gemachtigden. 

Wat vragen wij?
Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt een juridische opleiding gevolgd. Je hebt al enige jaren ervaring met het voeren van juridische bezwaar- en beroepsprocedures en toepassing van de Algemene wet bestuursrecht. Heb je dan ook nog het volgende in huis, reageer dan zeker!

  • Kennis heeft van en ervaring heeft met de toepassing van de horecawetgeving.
  • Je bent nauwkeurig en zorgvuldig en kunt goed uit de voeten met complexe juridische vraagstukken. Je kunt omgaan met tijdsdruk en bewaakt de termijnen goed.
  • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
  • Je bent ook een goede gesprekspartner voor de collega's in het team en de partners daarbuiten.


Er geldt een piketregeling (inclusief vergoeding) met een verplichte opkomsttijd van 60 minuten. 

Wat bieden wij?
Een functie in het hart van de Haagse politiek! In een ervaren en collegiaal team kun je jouw ervaring met complexe juridische vraagstukken helemaal kwijt. Ook kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal € 4.859 bruto per maand (schaal 11).
  • een aanstelling voor één jaar die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband.
  • vergoeding van reiskosten, een collectieve verzekering en een bijdrage aan jouw latere pensioen.
  • een flexibel pakket arbeidsvoorwaarden, dat je voor een groot deel zelf kunt vormgeven.
     

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henri van der Heijden,Teammanager Openbare Orde, via 070 353 2233. Een persoonlijkheidsonderzoek en referentiecheck kunnen deel uitmaken van de procedure.

Interesse
Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid