Woonconsulent

Woningen verhuren, huur incasseren, in gesprek met bewonerscommissies en bemiddelen bij overlast .Word jij enthousiast van deze combinatie van klantencontacten en veel zaken regelen? Zoek je een brede functie in een organisatie die werk doet wat er toe doet? Wil je bovendien graag bijdragen aan de ontwikkeling van Fien Wonen? Een ontwikkeling waarin energie, ruimte en richting geven centraal staan? Dan zijn wij op zoek naar jou! “Wij” zijn Fien Wonen uit Hardinxveld-Giessendam – tijdelijk gevestigd in Meerkerk - , een middelgrote organisatie in een landelijke omgeving en wij hebben een vacature voor een:

Woonconsulent (24 uur per week)
Klantgericht | Enthousiast | Gericht op verbetering
 

Jouw uitdaging 
Jij bent hét aanspreekpunt voor onze huurders en woningzoekenden. Je realiseert je dat wonen een primaire levensbehoefte is. Jij draagt daar aan bij door:

 • Klanten en woningzoekenden helder en enthousiast te adviseren over de woningen waarvoor ze in aanmerking komen en welke informatie ze wanneer moeten aanleveren.
 • Het hele ‘verhuurproces’ nauwkeurig en gestructureerd vast te leggen in onze systemen.
 • Overlast – samen met huurders – structureel op te lossen.
 • In contact met bewonerscommissies mede invulling te geven aan vraagstukken die bij onze huurders spelen.
 • Daarnaast maak je je sterk voor tijdige betalingen waardoor de achterstand zo laag mogelijk is.


Onze klanten zijn een diverse groep mensen uit alle lagen van de samenleving. Het merendeel redt zich prima. De laatste jaren zien we steeds meer kwetsbare mensen die meer aandacht vragen van onze woonconsulenten.

Jouw profiel als woonconsulent:

 • Een afgeronde HBO opleiding Vastgoed en Makelaardij, Maatschappelijk Werk of Sociaal Juridische dienstverlening.
 • Werkervaring (in de corporatiesector is een pré, maar) is niet noodzakelijk. Affiniteit met ‘wonen’ en met onze klanten is cruciaal.
 • Van nature een zelfstandige houding waarmee je actief nadenkt hoe je iedere dag nog meer waarde kan toevoegen aan onze dienstverlening.
 • Affiniteit met het verbeteren van processen vanuit het oogpunt van de klant.
 • Je krijgt voldoening als woningzoekenden tevreden zijn over jouw dienstverlening. Daar doe je alles voor, waarbij je je resultaatgerichtheid en communicatieve vaardigheden inzet om tegelijk je resultaten te halen.
 • Je vindt het leuk om intensief samen te werken in een klein team.


Ons aanbod
Je kan rekenen op een uitdagende en brede baan in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Daarnaast zijn we een compact team met korte lijnen. En ten slotte werk je in een organisatie die werk doet wat er toe doet! 

De waardering is een salaris dat recht doet aan de uitdaging: schaal G van de CAO Woondiensten (maximaal € 3.328,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). We starten met een jaarcontract. Een Verklaring omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de procedure. 

Welkom
Je reactie, in de vorm van motivatie & curriculum vitae, is welkom bij Astrid Bouman, HRM-adviseur, via de 'Solliciteer' button. Als je vragen hebt, kan je haar bereiken via telefoonnummer 06-51767030. De reactietermijn eindigt dinsdag 24 augustus 2018. 

Fien Wonen is een middelgrote organisatie waarin circa 35 medewerkers samen werken aan goede en betaalbare huisvestiging voor mensen met een smalle beurs. Fien Wonen verhuurt ongeveer 3400 woningen in en rond Hardinxveld-Giessendam en Zederik. Het is een professionele en informele organisatie met ruimte voor ontwikkeling. De organisatie werkt slim, wendbaar en stelt de huurder voorop. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Onroerend Goed