Onderzoekende jurist met kennis van de Zorgverzekeringswet

Nederlandse Zorgautoriteit heeft voor haar locatie in Utrecht een vacature voor een

 

Onderzoekende jurist met kennis van de Zorgverzekeringswet


Iedereen in Nederland heeft recht op goede zorg. Of het nu een kroon bij de tandarts is, de verzorging van een oudere die door Alzheimer niet langer thuis kan wonen of de behandeling van een sportblessure op de Spoedeisende Hulp. Dat vinden we belangrijk en we geven er jaarlijks 80 miljard euro aan uit. Tegelijk is de Nederlandse zorgmarkt een complex samenspel tussen aanbieders, verzekeraars, consumenten, politiek en een divers veld aan belanghebbenden. Middenin dat krachtenveld staat de Nederlandse Zorgautoriteit. In het werk van de NZa is het belang van de burger de eerste prioriteit. Die moet erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is als hij of zij deze nodig heeft. Wij maken vanuit dat perspectief regels en houden toezicht op de zorg. Werken bij de NZa betekent afwisselend, soms spannend werk, waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg.

De directie Toezicht en Handhaving
We controleren of zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de wetten en regels houden. Zorgverzekeraars moeten bijvoorbeeld iedereen accepteren voor de basisverzekering, ongeacht leeftijd, inkomen, leefstijl of gezondheid. Zorgaanbieders moeten de behandelingen op de juiste manier in rekening brengen en duidelijke informatie geven over de prijs en kwaliteit van de zorg. Als het belang van de consument in het geding dreigt te komen grijpen we in. Met een gesprek of in het uiterste geval met handhavingsmaatregelen, zoals een boete. Wil jij jouw kennis van toezichtinterventies inzetten om problemen in de zorg op te lossen? Dan maken we graag kennis met jou.

Hoe ziet je werk als jurist bij Toezicht en Handhaving eruit?
Jij bent betrokken bij toezichtonderzoeken, met name op het gebied van transparantie, zorgplicht en rechtmatigheid van de uitgaven van zorgverzekeraars en zorgkantoren. Je beoordeelt de toezichtmaatregelen die we willen inzetten met jouw juridische blik. Je krijgt daarbij de ruimte om met ideeën te komen om ons toezicht effectiever te maken. Verder optimaliseer je de juridische kwaliteit van beleidsdocumenten, door deze helder en toepasbaar te maken. En je bevordert de consistentie en kwaliteit van het juridisch beleid van onze directie. Je werkt niet alleen samen met je collega’s binnen en buiten de directie, maar hebt ook regelmatig contact met collega’s bij andere toezichthouders en met partijen die onder toezicht zijn gesteld.

Wat biedt Nederlandse Zorgautoriteit jou?
Werken middenin de zorg, bij een organisatie die regelmatig in de schijnwerpers staat. De mogelijkheid om actief bij te dragen aan het bestrijden van misbruik van geld in de zorg. Samen met gemotiveerde en enthousiaste collega’s interessante en uitdagende vraagstukken oplossen.

En verder:

 

  • Een salaris van maximaal € 5.219 (schaal 12 BBRA). Daar komen nog vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering bij.
  • Goede faciliteiten, zoals een smartphone en laptop, waarmee je je werk soms ook thuis kunt doen.
  • Diverse verlofmogelijkheden en mogelijkheden om opleidingen en cursussen te volgen.


Wat breng je mee?
Je bent scherp, kritisch en nauwgezet als het gaat om de juridische inhoud van het werk. Je kunt creatief en flexibel meedenken over vraagstukken, maar als dat nodig is verdedig je je standpunt met verve. Je werkt graag in een team en hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde wo-opleiding en een master rechtsgeleerdheid
  • Vijf tot zeven jaar relevante werkervaring op het gebied van toezicht en handhaving, bij voorkeur bij een toezichthouder, advocatenkantoor, zorgverzekeraar of zorginstelling.
  • Aantoonbare juridische kennis en ervaring met de Zorgverzekeringswet.


Meer weten?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Karina Raaijmakers, directeur Toezicht en Handhaving. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 030 – 296 8101.

Solliciteren op de functie van Jurist
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Omdat je in deze functie met vertrouwelijke gegevens werkt, vragen we tijdens de sollicitatieprocedure om referenties en heb je om in dienst te treden een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ nodig.

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in onze procedures geen sluitingstermijnen. Dat betekent dat we de vacature pas sluiten als we een goede kandidaat hebben gevonden. Als je meer informatie wilt over de stand van zaken van een procedure, kun je contact opnemen met onze recruiter Kim Hooijmans bereikbaar op khooijmans@nza.nl of via 030 – 296 81 11.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Trefwoorden: Jurist, Juridisch, Zorgverzekering, Zorgverzekeringswet, Toezichthouder, Zorgverzekeraar, vacature Utrecht

 

 

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Juridisch medewerker, Overheid