Jurist Grondzaken & Vastgoed

De economie trekt aan en dat betekent dat er binnen onder andere gemeenten en netbeheerders meer werk is op het gebied van grondzaken, gebiedsontwikkeling en vastgoedprojecten. Met jouw juridische expertise weet jij precies wat onze opdrachtgever nodig heeft.

Over deze functie

Als jurist grondzaken en vastgoed voorzie je de organisatie van advies en houd jij je bezig met allerlei overeenkomsten. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het opstellen van overeenkomsten die betrekking hebben op interessante gebiedsontwikkelingen- en vastgoedprojecten, gronduitgifte of zakelijke rechten, zoals erfpacht en recht van opstal. Daarnaast lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van (gemeentelijk) grondbeleid.

Er is meestal sprake van een samenloop van het publiek- en privaatrecht. Hier moet goed in de gaten worden gehouden wat privaatrechtelijk mogelijk is en wat publiekrechtelijk is toegestaan. Dit is steeds een spanningsveld. Hoe om te gaan met (semi-) openbaar gebied in een gebied van particulier eigendom? Hoe om te gaan met oneigenlijk grondgebruik? Mag een sportclub een nieuw clubhuis bouwen? Of kunnen bedrijven groenstroken ruilen met de gemeente? En hoe wordt omgegaan met staatssteun en aanbestedingsrecht? Dit zijn voorbeelden van onderwerpen waar jij je dagelijks mee bezig houdt. Collega’s zien jou dan ook als de juridische vraagbaak wanneer het gaat om grondzaken en vastgoedrecht.

Over jou

Wil jij werk maken van jouw juridische carrière bij Brunel? Dan heb je:

 • Een afgeronde juridische wo-opleiding, bij voorkeur met de afstudeerrichting privaatrecht en/of staats- en bestuursrecht
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als jurist grondzaken en/of vastgoed
 • Gevoel voor commerciële en bestuurlijke verhoudingen
 • Ervaring met het opstellen, beoordelen en beheren van contracten op het gebied van grondexploitatie en gebiedsontwikkeling, erfpacht, uitgifte en verwerving van samenwerkingsverbanden
 • Een oplossingsgerichte en flexibele instelling

Wat wij bieden

Als jurist grondzaken en vastgoed gedetacheerd worden door Brunel Legal betekent dat je in dienst treedt bij Brunel. We verwelkomen je graag in onze organisatie en stellen je voor aan gerenommeerde organisaties. Bij Brunel Legal staat jouw loopbaan voorop. Daarnaast kun je ook nog eens rekenen op:
 • Flexibiliteit met uitzicht op een vast contract
 • Volop ruimte om je als specialist – in de breedte en in de diepte – verder te ontwikkelen
 • Een vast maandsalaris met bonusopportunity
 • Een op maat gemaakt opleidingsprogramma, waaronder de mogelijkheid tot het volgen van een Grotius-opleiding of een cursus bij OSR Opleidingen. Jouw juridische carrière komt in een stroomversnelling
 • Begeleiding bij elk project. Waar je ook bent, je hebt een vast aanspreekpunt bij Brunel
 • Een gunstige pensioenregeling. Zodat het nu goed met je gaat, en later ook
 • Collectiviteitskortingen op individuele verzekeringen
 • Leuke extra’s op cultureel en sportief gebied. Er is meer dan werk alleen

Over ons

Brunel is een wereldwijd zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Legal, Engineering, IT, Finance & Risk, Insurance & Banking, Marketing & Communicatie, HR en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Dit doen we samen met meer dan 10.000 collega’s in 35 landen.

Bij Brunel Legal hebben we kennis van de markt, een omvangrijk netwerk én waardevol advies met betrekking tot jouw professionele ontwikkeling. We kennen tal van opdrachtgevers, van non-profitorganisaties tot de Rijksoverheid en van MKB-bedrijven tot multinationals. Hierdoor ben je bij ons altijd verzekerd van de meest uitdagende opdrachten en houd je tijd over om te doen waar jij goed in bent: uitblinken in je vak.

Wat zeg je ervan? Zet jij de stap naar Brunel? Dan openen wij de deuren voor jou bij toonaangevende organisaties. Solliciteer nu.

Vragen? Neem contact op:

Inge van der Ster
Consultant Brunel Netherlands Amsterdam
i.van.der.ster@brunel.net
+31 20 312 5960


Vergelijkbare zoekopdrachten: Gemeente, Jurist