Medewerker stichting LANGZS

Stichting LANGZS is in 2007 opgericht door een groep advocaten die vond dat de rechtsbijstand aan slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven diende te worden geprofessionaliseerd. De advocaten die LANGZS hebben opgericht en de nieuw bijgekomen professionals en advocaten hebben zich de afgelopen jaren ingespannen voor een betere positie van het slachtoffer.

Stichting LANGZS heeft een doelstelling die drieledig is. LANGZS wil de juridische belangen van slachtoffers behartigen, de deskundigheid van advocaten die slachtoffers bijstaan vergroten en aan publieksvoorlichting doen.

LANGZS wordt daarnaast regelmatig gevraagd mee te denken over opleidingen en inschrijfvoorwaarden bij de Raad voor Rechtsbijstand, het geven van voorlichting en wordt zo nu en dan benaderd door politici teneinde bij te dragen aan het ontwikkelen van en/of beoordelen van wetgeving.

Voor al deze activiteiten heeft LANGZS behoefte aan professionele ondersteuning. De werkzaamheden bestaan uit het bijhouden van de ledenadministratie, het beheer en onderhoud van de website van LANGZS, bijhouden van Social Media, opstellen van brieven en persberichten, ondersteunen van het bestuur bij het geven van adviezen, het opstellen van curricula en organiseren van cursussen en congressen, het opstellen van nieuwsbrieven, samenstellen van het jaarlijkse zwartboek, alsmede het onderhouden van contacten met de verschillende partijen die een rol spelen binnen de strafrechtketen.

Wat zoeken wij:
– Een medewerk(st)er op universitair niveau, in de eindfase van de studie of net afgestudeerd;
– Affiniteit met de doelstellingen en de activiteiten van de stichting;
– Affiniteit met en kennis van slachtofferrechten strekt tot aanbeveling;
– Communicatieve vaardigheden;
– Beschikbaarheid voor Stichting LANGZS van minimaal 24 uur per week, ook buiten kantoortijden;
– Het heeft de voorkeur als de kandidaat daarnaast beschikbaar is voor werkzaamheden op het kantoor van de voorzitter van Stichting LANGZS als paralegal voor 16 uur per week;
– Bekendheid met alle gangbare computerprogramma’s en social media;
– Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;

Wat bieden wij:
– Dienstverband bij Stichting LANGZS voor 24 uur per week, met mogelijkheid tot uitbreiding;
– Standplaats van de werkzaamheden is Amsterdam, met de mogelijkheid om de werkzaamheden deels vanaf een andere locatie te verrichten.
– Salaris voltijd dienstverband, € 2.200,– bruto/maand

Bent u geïnteresseerd, klik links van deze pagina op de solliciteerknop of stuur voor 9 augustus 2018 uw schriftelijke motivatie met CV naar info@langzs.nl, ter attentie van het bestuur van Stichting LANGZS, o.v.v. sollicitatie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Dienstverlening algemeen, Juridisch medewerker