Baker McKenzie

Netherlands

Over Baker McKenzie

Over Baker Mckenzie:

In 1945 vestigde Jaap Caron zich als zelfstandig advocaat in het Beursgebouw in Amsterdam. Hij hield zich aanvankelijk bezig met secretariaten voor destijds verplichte kartels. In 1955 ontmoette Jaap Caron Russell Baker, één van de oprichters van Baker McKenzie. In 1957 speelden Russel Baker en John McKenzie vanuit Chicago in op de trend van vandaag: globalisering. Zij wilden hun  cliënten ook buiten de Verenigde Staten juridische diensten verlenen en startten een samenwerking met Caron & Stevens: het eerste internationale netwerk van toonaangevende advocaten. Het kantoor ging fungeren als het Amsterdamse kantoor van Baker McKenzie.
In 1965 gebeurt er veel voor Jaap Caron. Het kantoor met vier advocaten in dienst verhuist naar een statig pand op het Rokin. In hetzelfde jaar treedt Willem Stevens in dienst van het kantoor. Hij komt met het idee om de titel ‘belastingkundige’ onder de naam te vermelden op het briefpapier en De Balie gaf hiervoor toestemming. Als één van de eerste kantoren in Nederland wordt de gecombineerde titel gevoerd.
In 1972, na zeven jaar in dienst van Caron komt de grote naamsverandering: Caron & Stevens. Vanwege het partnerschap met Baker McKenzie wordt vanaf 1975 jarenlang de naam “Caron & Stevens / Amsterdam office of Baker & McKenzie” gevoerd. In 1980 verhuist het kantoor naar het Hirsch-gebouw op het Leidseplein. Twee jaar later op 71-jarige leeftijd overlijdt Jaap Caron.
Enkele jaren later fuseert Caron & Stevens met de Amsterdamse vestiging van Nobel & Van Wierst Belastingadviseurs en in 1988 treedt het kantoor van notaris M. Bongard toe. Vandaag de dag hebben wij nog steeds advocaten, fiscalisten en notarissen in dienst.
In september 2001 is de naam “Caron & Stevens / Amsterdam office of Baker & McKenzie” gewijzigd in Baker & McKenzie. Sinds de zomer van 2006 hebben wij onze intrek genomen in het Baker McKenzie House op de Zuidas en sinds 2016 voeren wij de naam Baker McKenzie.

Wie zijn wij nu?

Inmiddels bestaat Baker McKenzie uit 77 vestigingen in 47 verschillende landen. Je vindt ons in de zakelijke en financiële centra van Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 6.000 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.
 
Contact us:
 
Baker McKenzie
Claude Debussylaan 54
1082 MD Amsterdam

020-5517555
recruitment.amsterdam@bakermckenzie.com

Deze werver heeft op dit moment geen vacatureplaatsingen. Ontdek onze 'Baan zoeken'-functie !